IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

24 January 2011

dato' chong wei !



selamat pagi guys. hari ini hari isnin. semua dalam opis aku bussy ! so, aku pun ade la mase nak update ni. HAHA geng practical aku pegi site, aku takk. aku punye suke. HAHA xlaa, aku masih lagi xsehat. lagi teruk dari semalam. makin selsema, makin sakit tekak ! pfft. tapi xpela. bukan selalu punn :) 



ok then, nampak kan title post aku? sepatotnye benda ni aku nak story semalam, tapi line,,, emm bengang ;| heyy, MUNIRA xyah nak bengang sangat, ni boleh je update kann. senyum ;) 




tahu kann semalam DATUK LEE CHONG WEI menang? game siri terbuka MALAYSIA laa, awak. CW kalahkan TAUFIK HIDAYAT. berdasarkan sumbersumber tradisional *tembak2 punye teka, TH da main sejak 11tahun yang lalu. padahal CW plakk baru je 6@7tahun. betul x fakta ni? aku serahkan kat pakar. 




hebat CW ni,, pasal berat badan beliau yang hanya 60kg dengan tinggi 170cm, memang xdapat menandingi LIN DAN. tapi CW duduk 1st player, DUNIA xyah la pertikaikan. ANAK MALAYSIA memang hebat. kann :)




game pertama, CW dapat settle kan TH dengan hanya 17minit permainan, 21-9 ! wohoo. hebat kan? second game, 21-17 ye? aku pun xberapa sure la plakk. tapi CW bagi 9point FREE kat TH, *bukan nak cakap terima kasih. xkenang jasa ! eyh, aku yang lebih emo. HEHE 




okai laa, sebelum tu (semi final) CW ade tundukkan pemain dari CHINA, 21-9 kat dua2 game. tu yang dapat masuk FINAL tu kan, CW ? LIN DAN, keputusan ang tarik diri memang merugikan negara ang sendiri. sebab aku tahu, kelemahan CW ini adalah LIN DAN. 




yela, kalau korang perasan, alahai CW main, lemah lembut. LIN DAN? kau toksah cakap betapa tegas nye dia main. memang kesian aku tengok CW kena belasah. *emosi ok. bukan wrestling2 tuu :) 



ok, here some pics bout yesterdayy. all the action, will be describe by the caption below the picture *aku speaking bhaii ! HAHA. dah2, take a look ;






 DATUK LEE CHONG WEI. kuning bhaii ! wewitt, kurus sangat =.=" 
tolong lantik aku jadi health consultant beliau. sukarela ni !


tough la kau ni, TAUFIK HIDAYAT. wewitttttt *panjang ke'wewit'an mengikut berat badan.



dan akhirnyaa, DATUK LEE CHONG WEI JUARA !





peluk !! aww. mesranya ;p


yeah. tepuk tangan. tahniah DATUK LEE CHONG WEI. 
sebab u menang, i nak tepuk tangan sampai lebam. i janji.
 *dialog aku semata.

aku suke tengok reaction baju hijau tudung hitam tu. 
bukan men semangat die carik camera, pastu diri tegak bilaa da jumpe. 
aku xtipu ni. betol laa. caye la ea :)



last but not least, 
CONGRATULATION DATUK LEE CHONG WEI
menang untuk kali ke7 !