IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

18 February 2011

kucing mati kioq kene lenyek ngan raksasa



hidup kat kawasan kampung ni, macamacam benda yang aku face,, setelah dibesarkan dalam kawasan bandar yang pesat dan berkembang maju, aku xlari dari pelbagai kemajuan. sama ada dari segi teknologi, makanan dan pakaian.


tapi semua orang pun still xfaham dengan gaya hidup aku. alhamdulillah, sampai sekarang semua pun aku jaga batasnya, berkat ilmu mak dan abah aku. dunia dan akhirat. tapi ingat, setiap yang baik, pasti ada buruknya juga.


itulah aku. 
munira sajuti. 
dan pada malam yang comel ni, 
terserlah lagi satu kelemahan aku. 
.kucing.


cerita bermula waktu aku form5 bila aku ke sekolah berteman. awek aku. izwin namanya. aku da ada lesen sejak form4. tapi pergi sekolah sorang-sorang waktu tu. dengan beranggapan bahawa, kalo aku bawak membe, sampai kesudah aku xdapat pakwe. dan memang sampai kesudah xdapat pakwe.


pagi-pagi aku akan amek membe aku ni. cun kott. macam jepun. xcaye? bagus xyah caye. sambil tu aku nyanyi la lagu celine dion- titanic. korang memang xkan dapat tengok aku bawak motor senyap. kalo xnyanyi, aku akan buat-buat gila, sembang ngan cermin.


tiba-tiba satu pagi tu aku datang, memang banyak gila kucing wat perbarisan formasi depan umah membe aku ni. mane datang tah. eleleh, wat2 muke comel bagai. kejar2 sane sini. maaf, aku memang xgemarkan kucin





dan kebetulan, memang kami rushing waktu tu. sempat lagi aku bebel kat membe aku ni,, bila die da naik motor, tanpa segan silu ngan kucing2 yang usha2 aku, aku pun pulas la handle. kioq !! eyh2. ape tu ?! ha, terwikang moto aku 3saat. 


aku pandang belakang, ada sekor kucing jeling hebat kat aku. apehal wey? aku tanya kucing tu, pastu die juih mulut kat tayar belakang moto aku. tengok2, anak die tengah semput2 wey ! darah wey ! gila. gila. sumpah aku geletar.


haa, ayobb. mak membe aku cakap kat aku. gelakkan aku lagi. lagi laa aku rasa nak nangeh. aku tengok kucing2 len usha aku. mesti dalam hati dorang cakap ; aku pandang muke ko sekarang, MUNIRA, kecik besor kecik besor je, tahu. 





tahu, tahu. aku pun tanpa lengah terus blah ke sekolah bila mak kawan aku tu cakap beliau akan settle kan pengkebumian kucing tu. wane oren putih xsilap aku. ha, sampai sekolah, memang langsung xboleh blaja. serius. sampai kena sound ngan cikgu. gila hebat penangan ARWAH KUCING. 


balik tu, memang xdapat la aku nak anta kawan aku tu depan umah. memang ko kena jalan kaki la weyy. esok pun macam tu. aku sanggup isi minyak moto bagi penuh, bia ikut jalan jauh, aku xkira, janji aku xingat pasal ARWAH.fobia. sumpah. 


dan begitu la hari-hari berikutnya, sampai sekarang. dan sehingga sekarang, bila aku nampak kucing nak melintas, 100 meter sebelum sampai kucing aku da berhentikan motor. hambek kau. sanggup aku tunggu sampai kucing tu linteh. kalo xlinteh linteh juga, ape aku buat? aku hon. bukan hon panjang. hon comel2  je. cenggini ; pin pin pin !! tiga cukup. pastu kalo xjalan jugak, aku press minyak comel2 je. 10 20 je. 


korang, penat tak baca entri aku ni? aku sebenarnye nak nasihatkan, korang jangan cube-cube wat langgar lari cam kes aku ni. sampai sekarang korang akan dihantui. ni aku ni, entah sampai bilaa laa. adoyai. letih sebenarnya kena hantu bagai ni, tahu? ;(


p/s ; memang aku serius sangat kali ni. 
xda ape yang perlu di gelakkan, sampai kan kadang2 aku terpikir ateh moto, 
mungkin kah aku akan ditimpa musibah hanya kerana keFOBIAan aku ni. pfft.