IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

09 February 2011

reunion after 5 years ='D

warning ; 
ok, ini entri paling banyak gambar ye dan PANJANGGG. 

2 FEBRUARI 2011 ;
kawan2, geng PESONA, aku buat entri untuk korang :') sebelum aku wat entri panjang lebar ngan gambar je, aku nak pesan kat korang2 semua, jaga diri, keselamatan dan kesihatan.

 korang kawen jangan lupe ajak aku,, eceh. dan dan dan untuk ALIF, HAMI tunggu ko. ALI plak, aku yang akan tunggu ko. wah2, gurau je. ko belajar rajin2 ye kat sane. kami kat sini doakan ko berjaya, selamat kat sane nanti ='D 

dan, nanti bila ko da balik, jangan lupe contact2 kami, terutamanya aku. wah2, pengakuan melampau ni ! xmalu betul aku. HAHA sudah2,, untuk kawan2 perempuan, kita belajar rajin2 k, jage maruah kita semua,, maybe kalo yang cepat jodohnye tu, kita jumpe akan datang ngan family sendiri. aiceh.

pagi tu, rajin gilaa. aku bangun kul 4. oyeah. padahal malam tu, tido kul2. okayy, kul2 tu malam lagi ke? HAHA pagi2 rajin aku bangun, dan terus ke dapur ! *&#$%!@^ . HAHA aku masak pasta. pasta ke ape tah, tapi aku cakap ngan dorang, aku wat spegeti ;D

kira spageti laa tu ea. cincai la. ehe, then aku gerak shah alam. shoot teruss ke umah membah aku. then kumpul kat skola. heyy, kul8 baru dorang sampai kan. dah la, bosan aku tengok aku bebel. HAHA tengok ni ;




 AININA datang kejap. perut lapar tu. senyum pun pahet jaa. HAHA
 ok, tentatif kul7.30 kumpul depan skola, kan FATIN? AIN sampai kul berapa? HAHA

okayy xpela. gerak laa. xdirect trus ke lokasi. mane? banyak naw stop nye. HAHA sesat2 bagai,. ALI yang second pilot kat keta depan, cuak2 ayam siap call2 bagai, 'SURUH ALIFF BAWAK CEPAT SIKIT WEYY, TAKOT TERTINGGAL' baiklah ali -.-" 

aku yang dipersalahkan sebab dok sebelah pilot . HAHA disebabkan nak sangat kawan aku tu join, AYAH kami ape lagi,, baiklah, kami amek ko kat KL SENTRAL okayy, HAMILIZA? ehe ;D

tapi malangnye, aku lagi yang dipersalahkan sebab sesat kali kedua. setelah kejadian sesat menyesat berlaku,! xpela AYAH, sebab gelak banyak sangat. macam xde kena mengena je. aish. okayy la, bertukar ke kereta IQBAL. okayy2, tadak hal *tacing kejap.


okayy, da sampai. 1jam kemudian . kott *xsempat tengok jam plakk. ape yang penting waktu tu, MAKANAN !! walaupun aku peace di situ, tapi sangat lapar ok ! L A P A R .
mari cepat cari port. masing2 laju bagai nak rak ! tahu la lapar. aku kedek2 kat belakang. sampai hati ! *gediknye. dah la, mari mulaa berjimbaaa !









sorry la geng. aku cadang nak upload satu2. tapi banyak gilaa plak kan? so aku wat la camni. comel jugak kan? muke korang still bulat rite. keh3 ;p 

okayy laa. ape yang banyak2 aku tunjuk atas tu. saat kami berjimba. jimba tu ape? seronok2 tahap gilaa. dewa. ultraman. HEHE okayy then, kami BBQ, lepak2, sembang2, tgkap gambo sane sini, 

sampai kan camera orang jadi cam camera mak bapak sendiri. in other word, CAMERA WAKAF :) credit to FATIN, thanx for ur DSLR. hebat gilaa natang tu ;D now, time to MANDA MANDI ; 




aku malumalu kucen. makanye aku xmandi. sebab aku memang sangat pemalu. sumpah xtipu *baiklah, korang boleh muntah sekarang. HAHA xlaa, aku ngan AIN sangat la segan nak mandi. plus, klo sume mandi, sape nak masak? sape nak amek gambo2 korang mandi kan? okayy, baiknye AKU dan AIN ;p 

ish, dah2. dah habes melantak sikit2 tahan2 perut. curik2 amek nugget tepi kuali, da tukar baju, da solat sume, da siap2 kemas comel2, sediakan hadiah bagai, AYAH pun da stat arah sane sini, kami pun stat la ice breaking. tapi aritu AYAH ade gune bahasa ARAB, lupe la ape ke namenye tah. lupe lupe !

pastu, adela sikit2 kami jawab2 soalan. banyak plak hadiah yang AYAH sediakan untuk kami. dan soalannye sampai sekarang wat aku tergelak sorang2. yang xbole blahh, asyik2 ALI je yang bagi soalan. 

fine, xpela kalo camtu kan. tapi sume pasal SHAKEYLA je. ape de hal? HAHA 'KO SYOK KAT SHAKEY KE, ALI' haa, setempek FARHAN bagi. 'OK2 SOALAN BATAL' -ALI *truss batal ! HAHA




okayy dah. ni cerita pasal kek. kami ade kek ! gempak kan? HAHA sume AYAH kami yang plan la ni. kami xtahu ape2, yang tahu, bayar, makan2, lepak2, gelak2, balik. ehe ;D 

tapi kek ni kami bagi penghargaan kat ALI, eleh ALI, ptong jela kek tu. malu2 bagai. sebab ape ALI, malas nak cerita banyak kali da. bikin sedih je. waa ;(

 haa, lupe nak g tahu. kami punye kek ade tajuk. a'ah. tajuk laa. memang kurang jelas dalam gambar. mari aku taip balik ; 
1st REUNION PESONA 04-06 AFTER 5YEARS ;) 
comel je kan?



dah bukup banyak gambo ALI dalam ni, aku rase. eyh, apasal ko ea? HAHA salah aku, sorry2. eyh ade gak wat babak syok sendiri.*aku je yang bagi nama babak2 bagai ni. gamba banyakkkkk. dalam driveD aku, kat sini aku masukkan ciput je k. nah2 ;



kredit to ALIF . thanx AYAH. anda sangat hebat menangkap gambar. ALI takk. HAHA. ikhlas dari kami berempat *okayy, yang ALI tu, aku yang sajesaje tambah.


akhirnya. jadi jugak. SELF TIMER, sangat berguna ye. credit to camera aku, dan kereta IQBAL ;D
last but not least, OKAYY SUNGAI CHONGKAK :) JUMPE LAGI. tata !


sebenarnye aku wat post ni sebab korang2, 3pesona. aku sayang korang tahu. sangat2 :) dan aku nak cerita pasal tips buat reunion. aku tengok kami punye reunion ni, kinda of reunion best ever, bagi aku laa. gambar xboleh tafsir semuanya. hati ni yang penting *erk !


okayy MAKWEss, PAKWEss,, ni yang perlu ada dalam sebuah reunion ;

1.    PERANCANGAN. macam reunion ni, aku yang stat suare. camni2, " rindu korang laa, bila nak reunion?" kalo bole wat gempak sikit pun ok. cakap la korang sakit ke,, xpun korang cakap nak fly g mane2. xpun nak pindah seberang laut, konfem dapat feedback punyee !


2.    PERBINCANGAN DARI MASA KE MASA. haa, yang ni pun perlu ade. untuk kumpul kata sepakat. jangan ko yang cadang, ko xpegi. okayy rase bengang sikit la kann. *mcm kene kat sape2 ke ni. ampun2.


3.    KERJASAMA . ni xmasuk lagi taw. i mean, kita cerita sebelum reunion. sume kena kerjasama menjalankannya. awak, kerjasama bagi keputusan either nak pegi or tak pun kira beri kerjasama. kann?


4.   KETUA . okayy da penat2 plan bagai. kena la ade ketua. kalo x, sume nak jadi taiko. sudahnye ape pun xdapat. ingat elok ke camtu. plus, kita da besar kan? matang sikit. volunteer jadi ketua pun ok. janji ang bole handle. tadak hal laa !


5.   TENTATIF. baiklah, benda ni mesti ade. look, bukan guna mulut ! guna hitam putih. paham? walaupun lari2 sikit time nye, takpe,, dengan ade tentatif, baru la orang kate, WAHH best nye cenggini. haa, baru laa happening bhaii. pasni wat ni, pastu wat tu . kann? best tuu.


6.    KOS. sorang mesti kena handle benda ni, xbole la nak bagi semua kat ketua. kesian ok. look, sorang kena tegas, dan pandai explain pasal benda2 yang melibatkan kos. supaya senang nak jawab, kalo orang banyak potpet dariu duit ni. *bahasa aku, kuajo beno.


7.    MAKANAN dan HADIAH . makanan tu wajib. kena aku yang attend, memang wajib ade. HAHA,, ok hadiah tu optional. baiklah, kat reunion kami ni ade hadiah. aku dapat tiga hadiah. KATEGORI paling banyak gelak. yeay ! *suke ko ea, munira? HAHA


p/s ; sangat panjang kan? tahniah sape yang bace sampai sini. love you ;)