IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

18 March 2011

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA ; filem 18SX ? [ FILM REVIEW ]



heyy korang , aku eksaited nak tulih ni. serius. aku baru je beberape jam balik dari tengok wayang. best tahu ! ape yang best ? cerita tuu. tuu laa, post title aku tuu. ehe, korang dah tengok? okayy sila pergi tengok sekarang. ni filem anak melayu kita yang buat ! KRU la weyy.




aku nak tabik springg gila-gila kat dorang bole? yeay, TABPRINGGGG ! (tabik + springg) tapi tapi perlu diingatkan kepada para mak pak, pikir la banyak kali sebelum nak bawak anak-anak korang sekali tengok cerita ni okayy.


fine, nak anak2 korang tahu pasal sejarah? banyak lagi cara lain weyy. budak2 senang belajar dari image bergerak? look, cerita ni ada unsur jenayah seksual jugak ! so, patot ditonton hanya untuk 18 tahun ke atas saja laa. gatai2 nak bawak anak2,, lempang kang. hee


tak tak, tak jadi nak lempang. sebenarnye aku nak bagitahu, yang filem ni ada jugak unsur2 beluu weyy. laa, aku dah tengok la, aku berani cakap, bro ! ape daa. nak aku bagitahu part mana plak sini? kikikiki, malu la sayeeeeee ;p


BABAK TUAN PUTERI MANDI. 
disebabkan terlalu beluu, aku guna font colour biru, bole?


aku nak review sikit. yang belom tengok, tak sabar nak tengok lettew. HAHA bile aku dah explain and bagitahu part mana, mesti korang jadi fokus bila agak2 nak sampai babak tu kann? tahu dahh. HAHA


-----gambar terlalu sensored untuk disiarkan di blog yang suci bersih ini. maaf------


alaaa, aku nak taip lagi laa. aku eksaited lepas kua dari tengok movie ni weyy. cam pfffffftttt ! HAHA aku ada geli bulu tengkok sikit bila babak KHIR RAHMAN atau nama manja dia dalam cite ni, KAMAWAS dengan TUAN PUTERI,,


wahhh. gile miang muke ko. rase nak bagi kaki. tapi thumbs up aku bagi kat ko ! 


bile time babak dorang je, aku wat2 minum air,, geli weyy. eww. HAHA aku kena la cover ! budak sebelah kiri aku, tengok muke cam budak bawah umur je. makan popcorn slow2 je die. gile jeles aku. popcorn aku? setengah jam movie, habes dah ! okayy bye ;p


ade la sikit-sikit dialog KHIR RAHMAN, abang mawas tu yang menyeramkan aku sebagai anak dara yang pemalu lagi ayu ni. contohnyeee ;



"kalau empangan sudah dibuka., 
masakan boleh ditahan airnya " 
 astaghfirullah al azim *eyh, aku mengucap laa. pandainye aku. HAHA. tak payah tunggu ko bukak mulut wahai KEMAWAS, tengok muke ko pun aku dah geli geliman, tahu?




"tak sabar rasanya hati ini, 
apa salahnya mengintai di bawah tudung saji 
aku dah lupe betol ke tak camni dialognye. tapi aku ingat tudung saji tu ! tudung saji, korang paham tak maksudnye tu? HAHA tak paham? 


okayy, intai la bawah tudung saji tu. tengok, 
ada lauk sedap2 tak. aummm !



as a conclusion, aku bagi 15juta bintang untuk filem ni *melampau.


okayy bye ;D