IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

15 March 2011

kualiti pembinaan MALAYSIA tak bagus. [edisi tah ape ape]



kali ni aku nak sambung lagi pasal kualiti pembinaan MALAYSIA yang aku cakap tak bagus ni. nahh, punya la semangat anak SAJUTI ni nak bercerita sampaikan salam pun tadak ! bagus,, abah tak aja, ko amalkan *cakap sensorang. 


aku dah jumpe camera yang aku carik aritu ! yeyah,, ! so sekarang aku nak bukak balik cerita pasal yang dato' aku cerita aritu. memang tak dapat sambutan pun entri tu, tapi aku nak gak sambung. HAHA okayy, dato' tu banyak cerita pasal pengalaman die keluar negara,


tu tu, baju hijau tu dia :) hansam kann? kann?


tu yang aku suke tu,, so as conclusion nye, aku nak kan laki aku cam dato' tu ! wahh. high taste. mencik i taw. HAHA okayy dah2,, sekarang aku nak bagitahu yang aku suke bilaa die cerita pasal subjek ni. aku dapat rasa yang dato' ni mendalami jiwa rakyat.


tu yang aku suke die tu. kaye, berjiwa rakyat, wuuu ~ lebih2 plak aku ni. HAHA yang baik2 sume pun orang suke kann? okayy enough is enough MUNIRA, ko tu baru 20 tahun relax dulu. tak yah gopoh2 carik jodoh. haa? ni menyimpang habes ! sumpah tak tipu.


dato' tu ada cakap pasal bucu bangunan. okayy kawan2 masing2 tolong tengok bucu bilik korang. tajam tak? takkan ? smooth je kan? bulat je, licin je,,, okayy kawan2, tu bukan bucu namanya. sekian. kat sini kita dah nampak satu celanya mutu pembinaan kat MALAYSIA. 



okayy, camni je rupenye acara pecah tanah tu. baru aku tahu.


lagi? okayy kawan2 tengok tile bilik korang, simen je? okayy takpe, pun boleyy. sume tengok lantai sekarang,, apehal tak tengok? *marah tetiba. HAHA mula-mula tile. korang try ketok2, ada bunyi tang3 tak? ada, bagus.


try ketok tempat lain, mesti macam ada bunyi kosong2 kan? eleleleh, mesti ada punya. sebab ape tu? sebab buat sambil lewa, time tampal tile tu, simen letak ciput je, cam letak garam dalam kari. sikit haribulan, pecah tile tu sume ! tak percaya? tunggu jela.


dah habes untuk lantai ber'TILE' sekarang jom usha lantai yang bersimen,, ada pakai tikar getah tu? try selak tikar getah korang tu. nahh, berwap ea? eww. aku tak suke tu. cicak mati pun ada? lipas buunuh diri? okayy abaikan semua tu ! yang penting sekarang, kenapa berwap?


korang tahu, jemputan 300 orang, yang datang,,,,, tak sampai seratus. okayy bye.


sebabnye kandungan air yang berlebihan dalam simen *betol ke? aku rase betol. tu yang berwap tak tentu hala tu. berwap takpe, busuk plak tu. tak suke aku situasi tu. teringat rumah lama, waktu berpindah randah.


dah selesai cerita pasal lantai,, mari tengok atas pale korang. siling ke, batu? HAHA aku siling je. rumah kampung. okayy, kalau siling, tengok ada tompok2 tak? takde? asal rumah aku ada ni? heyy bukan wallpaper laa ! atap bocor. nahh aku malas nak cerita bila masuk pasal tanggungjawab dorang wat rumah orang.


yelek ! takde. meyou. paham? yang dorang tahu, dapat untung, dapat gaji . naseb baik abah aku berhati perut, kalo tak, kalo tak, kalo takk korang,, korang,,, aish



cepat betol hilang mood aku cerita pasal ni. bersambung....kott.