IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

20 March 2011

meh cube timbang blog korang. sini sini



as salam ,


first of all, aku nak gitaw yang aku share benda ni dari blogger OTAI ni. tapi memang dari dulu aku nak bagitahu ni. nak share something ngan korang pasal KEBERATAN BLOG KITE KITE. ye, blog kite kite. blog aku ngan blog korang sume.



so, sekarang korang rase tak kenapa blog korang susah orang nak masuk. susah orang nak bace post. susah orang nak comment. tahu kenapa? aku bukan la nak bangga sini,, tapi cam biasa, new blogger cam aku ni, aku suke tanye2 pendapat orang pasal blog aku.



dan dah biasa aku dapat jawapan. BIASE-BIASE JEWW. okayy. tu pasal blog. keseluruhan blog maksud aku. dan bila aku tanya pasal berat blog aku, jawapannye ; okayy je, RINGAN. laa, memang la ringan, blog ko bukan lawa pun, ape pun tadak MUNIRA oyy. heh ;D



okayy, dah habes cerita pasal blog aku. blog korang camne? ringan tak? cane nak tahu blog kita ringan ke tak? cane nak buat blog kite ringan? mari aku nak share sikit laa. pendapat dari mata aku , macam mane aku boleh kelas kan blog tu, blog ringan ;



  •  widget nye tak melebihi 5 (lima)
  • takde lagu-lagu bagai
  • template tak serabut.
  • post untuk satu page tu, hanya 1 (satu) atau 2 (dua) je



itu pada pandangan aku. bila blog korang camni, aku jamin sangat la senang untuk orang masuk dan  enjoy dengan penulisan korang. nak bace pun tenang je tanpa gangguan lagu. macam blog aku tak pernah ade lagu je, kann. HAHA okayy2 tu cite lame.



pastu pasal widget tu, kurang2 kan la sikit. baru la blog kite nampak simple. aku bagi pendapat je ye. blog aku pun masih taraf blog picisan. tapi ape salah nye tukar2 idea dan pendapat kann. kite kan geng *tetibe. HAHA okayy, ade satu lagi cara nak tahu blog korang ringan ke takk

-
-
-
-
-
-




nahhh. masuk webpage ni. then korang masukkan URL blog korang. link. URL. link. mane2 laa. same je.





pastu nanti die akan keluar cenggini. taraaa ! okayy done. tu je aku nak share. heh. harap2 berguna, dan mengikut ape yang aku tahu,, blog melebihi 150KB, dikira berat. aku punye 76.3KB jee. cube taw. taw :) pastu nanti senang bleh canang kat sume yang blog korang ringan.


bye.


aku tahu, mesti orang masuk2 blog aku je, 
trus tengok benda alah tu je. pfft.