IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

23 March 2011

SPM ( Sijil Penghargaan Makpak )





HEYY KAMUss ;)

arini berapa aribulan anak2? yeay, 23 MARCH 2011. walaweyhhh, result SPM kuar laa arini. heh. cuak ke beb? cool. kalo korang nak tahu, aku orang yang paling cool waktu amek result, tapi orang yang paling frust lepas dapat result. jom aku nak cite sikit kenangan aku dari sebelum SPM sampai lepas dapat result.




TAHUN SPM bermula (2008)


alhamdulillah, aku masih maintain dalam kelas yang sama. science stream. pegang title sebagai 'budak sa-yens' memang la susah. sumenye nak kena pandai. perangai pun kena behave. tapi bukan untuk budak yang bernama MUNIRA SAJUTI ni. heh


kitorang berlima maintain same klas selama 5tahun !
*overexcited


aku paling tak suke subjek sains. aku pun pelik kenapa aku tercampak dalam kelas sains. ye, mungkin result PMR aku yang dikira baik. heyy, kebetulan je tu ! aku ni bukan dari keturunan pandai2 pun. kohkohkoh. serius. setakat kena sound ngan cekgu sebab banyak kali failed. AKU DAH LALI.



mak pak aku plak yang cuak gila2. mane tak gila. lagi bape bulan je aku nak SPM, tapi result pekse2,, cam haremmmm. HAHA lantakkan. aku waktu tu memang takde hidup ngan laptop, FB, blog, twitter bagai. kire, result aku teruk pengaruh dari pidato, debat, forum yang aku bajet aktif tuu.




SPM dah tiba ! 



cam hari-hari biase, aku pegi skola naik moto. hari SPM pun aku naik moto. aku bukan anak2 yang jenis bila-exam-makpak-hantar. no no no. same je. bajet berdikari la kann. HAHA tak . sebenarnye aku bajet nak balik awal setiap paper. takyah tunggu makpak aku fetch aku sepanjang SPM tu.



yeay,. aku cakap dan aku buat. memang aku jadi orang pertama yang keluar setiap paper. HAHA aku ngan membe aku sorang tu. adeh, aku mention namenye. IZWIN. heh. emm ade lagi satu kenangan SPM yang tak dapat aku lupe kan.


ni cekgu home tuition aku. hensem kan? heh



lagi 2minggu nak SPM, aku baru tahu yang aku kena amek TASAWWUR ISLAM. astaghfirullah al azim. kocoh2 aku carik buku. HAHA study last minit. teruk doe ! *padahal memang tabiat aku study last minit. dan esoknye paper TASAWWUR tu, aku bole lepak ngan cousin aku kat mekdi sampai kul3 pagi. haaa ;p





RESULT da kua?



cuak jugak aku sebenarnye. aku ajak mak aku,, tanak katenye. alaa ! ajak abah aku, bajet busy plak beliau. dah2,, nia boleh drive sendiri laa ! HAHA okayy pagi tu bangun awal. pakai baju kurung putih, bunga2 pink. serius girlishgila. bwerkkk. HAHA


tak tak. ni bukan aku. seksi sangat ni.


dah dapat result, aku straight balik umah. keciwa punye pasal. aku tak dapat yang aku target. kalo sasar jauh, sikit pun aku tak kesah. tapi ni sipi-sipi je weyy. gila tak frust. 3hari aku perap dalam bilik. nanges kaw2 punye. sampai kena gelak ngan abah aku. tapi time makan aku keluar laa. HAHA



boleh tak aku jadi tak malu nak share result aku sini? HAHA tapi takde gred yang ade no 1,2,3,4,5 bagai. aku ingat gred A, B, C nye je ! ee. tetibe jadi malu. tapi aku nak share jugak. HAHA



- sejarah , A
- bahasa melayu , A
- matematik , A
- tasawwur islam , B
- EST , B
- pendidikan islam , B
- english , B
- kimia , C
- fizik , C
- biologi , C
- add math , C



tengok2, subjek yang dapat B tu sume 3. HAHA tu je yang aku ingat GRED nye. sebab punca aku frust tu ! dem. gila bengang. sumpah bengang. tapi sume dah berlalu. alhamdulillah, aku dapat sambung belajar. walaupun bukan bidang yang aku suke ! sekian.



aku memang tak malu nak share result. 
padahal result teruk. sila maki aku.