IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

05 April 2011

best ke entri panjang-panjang?

heyy korang :") kalau sesiapa yang mengikuti blog aku,, korang perasan tak , entri aku panjang nye bajet-macam-ade-orang-nak-bace. tapi kalau korang perasan jugak, yang bace entri aku, adalah dari blogger yang juga menulis entri panjang2. nahh, aku cakap korang la sekarang ni. goodjob dear,, i love you laahh. jeng2 trus aku spiking. hakhak ! pasal entri panjang dabak ni, dah biase blogger cite kat entri dorang, dan sekarang, turn aku plak.






okayy, sape peminat blog HANIS ZALIKHA? blog ZACKZUKHAIRI plak? sape yang tak kenal, sila ke blog mereka sekarang. klik kat nama dorang. em, aku prefer korang bace blog ZACKZUKHAIRI tu,, maybe mood blog beliau lebih santai dan bersahaja kann? pendapat aku jela ni ! jangan la nak marah2. ish,, hakhak. plus, aku minat negara JEPUN, memang blog beliau la jadi pilihan. plus, die hensem. ha? !@#$%^&*! tapi tu laa, dorang jarang update blog. tapi dorang femes jugak. okayy tak paham aku -.-



berbeza plak ngan blog encik BEN ASHAARI. aku tabik beliau ni sebab nye blog beliau in BAHASA MELAYU. he's truly MALAYSIAN. beliau adalah BLOGGER TEGAR. dan lagi satu, dalam masa sejam, beliau boleh update 3, 4 entri. cube korang kira, dalam sehari, berapa beliau punye entri. calculator, do ur work now ! hakhak. tapi beliau punye entri boleh tahan panjang. tapi tak panjang. ha?






tak, sebenarnye dan sesungguhnya,. entri panjang ni sangat la membosankan. serious aku cakap, aku ni memilih jugak dalam menyukai entri panjang. nahh, ape yang aku cuba sampaikan sebenarnya,,? look, cube korang yang tak pernah wat entri panjang, tetibe korang buat. cube cube,,, tengok dapat feedback tak? haa, pastu korang dapat wat survey sendiri, followers, or readers blog korang tu, jenis suke entri panjang, or what.



bagi entri yang takde kriteria kat bawah ni, jangan la pikir banyak,, entri korang yang panjang tu tak laku, sebab bosan. dan kalo ape yang aku list kan kat bawah ni, bukan cara korang berblog, pe kate korang wat entri pendek2 je. ups, ni pandangan aku je. takyah amek port pun okayy je :) aku rase, entri panjang yang ada kriteria kat bawah ni yang selalu jadi pilihan pembaca.


  • ada gambar di selang seli kan setiap perenggan
  • susunan font yang tak membosankan
  • cerita yang sempoi dan bersahaja
  • cerita dalam perenggan yang pendek2
  • ada unsur interaction sesama pembaca
  • jalan cerita yang tersusun


done, jangan pikir banyak2. buatlah perubahan ! majulah blog, untuk trafik yang mencanak :)



OKAYYBYE