IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

04 April 2011

dengan mak ayah pun nak ego !



okayy, hari ni masuk hari kedua abah aku p kursus,, dan cam biasa, bagi anak pompuan cam aku ni, lebih rapat kat abah, berbanding mak,, aku rasa kehilangan walaupun hanya dalam masa beberapa hari terdekat ni je. ye, aku ngaku, aku banyak dimanjakan oleh abah aku . sampai akak aku pun cemburu. hakhak ! padan muke ko, kak. eyh, takpe kan aku rindu bapak aku? takpe kan aku show kat korang yang aku rindu abah aku?



ape? memalukan rindu abah, dan show kat orang lain? kenapa ea? kenapa? sebab ego. yaaa, ego. okayy, aku nak sentuh cerita pasal ABPBH *nak cite lagi? malam tadi. sikit je, aku nak cerita ni. emm, korang tengok, betapa tak malunya SAM *aku tak reti eja nama penuh die, mencium pp mak die, dan bawak mak die sekali naik ke pentas. satu mungkin sebab mak die artis jugak, so, tak salah mak die pun jejak stage tu.



satu lagi, dapat aku tengok, SAM bukan seorang yang ego. yaa, aku akui, lelaki mempunyai keegoan yang tinggi mencanak berbanding perempuan. tu sebab bagi perempuan2 kat luar sane tu, tolong lah bangga, bila BF , SUAMI korang menanges depan korang. walaupun bukan sebab korang, tapi bukan senang nak tengok seorang makhluk ALLAH bernama LELAKI tu menangis. okayy2 :)



lagi satu, bila menyentuh bab rindu2, kebanyakan lelaki kat MALAYSIA ni, aku dapat tengok, bila sebut rindu awek, makwe, bini, langsung tak malu. bila tang makpak je, sikit pun tanak luahkan. kenapa ea? apa perbezaan antara kedua golongan ni? umur ye? ohh man ! peliss laa, jangan nak ego sangat laa ! just say that word.


MAK, AHMAD RINDUKAN MAK. 

ABAH, ALI RINDUKAN ABAH.


haa, tak ke senang hati bapak kita. kenapa tak boleh ,,,? kenapa?  sebab EGO.  jangan nanti bila dah betol2 dorang tadek, baru terhegeh2 nak rindu bagai. waktu tu, ko nyesal la sampai sudah,, dan sampai bila2 la mak pak kita kecewa, sebab tak penah dapat perkataan RINDU dari anak die ! aip, ni bukan aku tuju kat lelaki saje taw. perlu diingatkan perempuan pun ada jugak camtu. nak berdalih plakk,, ade je,, aku tahu. yang bace ni, pun same je. hakhak ! tembak MUNIRA, tembakk. 



okayy laa, sebenarnye point yang aku nak bagitahu sekarang, AKU RINDUKAN ABAH AKU. rindu sangat2. aku taip entri ni sambila nanges2,, tipu ! pandai semuaaa :") heh, sebelum abah aku p kursus, aku sempat tangkap gambo beliau yang kacak tu taw ! tengok gambo beliau jap laa, rindu niewwww ;(








bye.