IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

13 April 2011

doktor suruh aku pakai braces =.=

okayy, first of all aku nak bagitahu yang tadi aku pegi klinik gigi ! setelah 2tahun tinggal kan sekolah , memang aku tak pernah wat check up gigi lepas tu. pehh, bapak lame kann? hakhak ! tapi tadi aku pergi pun, doktor takde plak kate gigi aku rosak ke, ape ke,, so far alhamdulilah. cumenye, tujuan aku pegi klinik gigi tu, sebab gigi aku rase sakit yang amat bila lama2 tutup mulut.


haa, tu la masalahnye ! doktor cakap,


"gigi awak sakit sebab tekanan lebih kat geraham, hanya gigi geraham awak je yang bercantum . tu pun sebelah kanan jeewww. i advice,. you kena buat braces, bagi seragam kan susunan gigi you ni. tapi kat private laa. kat klinik kerajaan ni, kami buat hanya untuk 18tahun ke bawah jewwww"


okayy, yang banyak2 www tu, aku yang tambah. doktor tadek nye nak gune bahasa www bagai tuu. HAHA okayy pastu balik opis je,. trus aku search "hukum memakai braces" cehhh, baik tak aku? HAHA bukan saje baik, comel, cantek, manis lagi ayu. HAHA cume yang slek nye, GIGI AKU BURUK. bukan la niat aku nak tambah cantek, tapi nampak kemas,, lagipun kan ALLAH suke kan kecantikkan.


er, balik pada ape yang aku search tadi,,, sekali klik je, trus aku dapat ni ;



Memakai pendakap gigi dengan tujuan memelihara keaiban diri dan keselesaan pada pemakai hukum adalah harus.



so, masalahnye sekarang,, er aku memang tengah banyak masalah ni,, er er masalahnye sekarang, aku tak tahu kos yang dikenakan bagi pemakaian braces ni. aku bukan pakai sebab kecantikan taw,, aku terima takdir aku,,, pehh ayat aku ape takleh blahh ni? HAHA cume aku ni pakai sebab masalah gigi aku ni sakit. ingat sakit sikit2 ke? kadang2 sampai takleh tido taw. huuu ;(


OKAYYBYE


*sape2 nak tolong bagi advice pasal braces ni? baik share2 ngan aku. kalo taknak share, aku lempang*