IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

19 April 2011

kat sekolah rendah dulu, kalau tak speaking, kena bayar 20sen.



KORANGG !



tetibe kann, aku  rindu zaman sekolah rendah. HAHA dulu waktu sekolah rendah, aku bukan la dari kalangan budak-bijak-pandai. tapi dari dajah 1-4 kat sekolah lama, aku duk klas first laa. belajar bahasa arab. yep, bila p koperasi, beli buku bahasa arab je, orang akan tahu, yang budak ni klas first. tapi aku tak suke subject tu pun. aku buat2 failed, bila final je aku takyah amek paper tu. hakhak ! haa, ble bab ngelat, tipu, aku memang pandai.



seingat aku, aku paling suke ngelat waktu bahasa inggeris. BI la senang cite. yela, aku mane nak pandai sangat spiking bagai. aku meniru laa, ponteng klas laa. hakhak ! pastu yang lagi bestnye, kena spiking setiap hari selasa,, selasa la kot kalo aku tak silap. kalo tak spiking, bayo 20sen kat pengawas. tu kalo die dengo kite tak spiking sekali je,,, agak2 muke aku ni, dalam sehari, sekali je ke aku BERCAKAP? memang tak laa.

ade ke patot aku kumpul duit dalam masa seminggu tu semata2 tanak spiking.? kiut je kann? HAHA. waktu zaman2 skola rendah aku dulu, belanja rm1 je,, tu pun banyak lagi balance nye. budak sekarang, rm5 pun tak cukup.! yelaa, barang sume pun mahal je. kan kan? okayy menyimpang. sambung balik---- dengan duit belanja RM1 aku tu, aku akan simpan 20sen tiap2 hari. aku akan mula menyimpan hari rabu. rabu nak ke selasa depannya, 5 hari bersekolah kann? 





okayy cukup seringgit. bayar kat pengawas. HAHA cukup la duit rasuah budak2 kecik. dengan RM1 kat skolah aku dulu, kira besar la rasuahnye tu. pengawas tak gune, amek rasuah ! HAHA tak jugak laa. pengawas tu jalankan tugas je. tapi sengal jugak aku rase pengawas tu. amek RM1 je dari aku. ce ko pikir bijak sikit, collect 20sen setiap kali aku bercakap. kaya dah ko sekarang weyy ! tengok muke aku ni,, kan aku ni TALKATIVE orang nya. kikiki,, 



*tengok laa. gila hebat sekolah rendah aku. ajar budak2 amalkan rasuah ! HAHA*



OKAYYBYE