IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

03 April 2011

RM5 untuk awekss dan pakwess PALESTIN.

okayy korang. tahu pasal berita ni? nahh. pagi tadi, awal2 aku bangun, tengok NLKO kat TV9,, serius, aku akan bangun seawal yang mungkin hanya nak tengok NLKO setiap weekend,, even, even ye, even tu walaupun,, even aku tido lambat malam tu. sebabnye macam2 yang kita tak tahu, boleh tahu dalam rancangan ni. yang aku tahu salah satu nya, berita2 penting. cam post title aku ni.



dalam rancangan NLKO ni, dorang akan wat kupasan ringkasan berita kat akhbar2 tempatan,, so tadi salah satu beritanya, terselit pasal kempen POTONG RM5 DARI GAJI PARA PEKERJA, UNTUK DISUMBANGKAN KAT TABUNG DANA PALESTIN. kempen ni dianjurkan oleh organisasi AMAN PALESTIN. look, korang tak rase ke yang inisiatif dorang wat ni, sangat bagus.



ye, sebabnye dengan care ni, kita dapat buat la amal jariah sikit kann. setakat RM5 tiap2 bulan,, tak luak la gaji korang yang riban2 tu kann. itu riban2, kalo ratus2 pun, tadek la terasa sangat nilai kecik yang korang wat dibandingkan pahala kat akhirat kelak. sumbangan ini adalah untuk mempertahankan MASJID AL-AQSA. tapi jangan risau, menurut ape yang aku dengar, penolakan gaji ni, takkan dibuat selagi kita tak berdaftar.




so, kat sini, tadek rase tak puas hati dengan penolakan gaji yang akan dikata TERPAKSA menderma. yela, kalo korang rase tanak derma, tayah la derma. tayah isi borang tu k .dan jangan la plak cakap2 belakang,, tanak derma, boleh diam. kang kalo mulut korang pun berbunyi, pahala derma tak dapat, dosa mengumpat yang tambah2. yela, tadi waktu aku wat google search, aku termasuk laman forum pasal hal ni. pertikaikan hal ni.



ape nak jadi la kann. kalo betol ko derma, tayah la bunyik2 soksek2. hilang trus pahala kau tu. aku cukup bengang ngan spesis manusia camni. grrr ! <-- tanda bengang yang amat. hakhak ! dah2, buang mase cerita pasal orang cenggini. so agak2, kalo korang rase, dengan RM5 tu, boleh buat saham akhirat korang, isi la borang online untuk kempen ni.




untuk keterangan lanjut, bace kat SINI ye :) selamat beramal.


OKAYYBYE .


kamus ; NLKO ialah
nasi lemak kopi o' 
bagi yang tak tahu ;D


*kempen ni macam dah lame je. aku baru tahu ke ha?*