IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

06 April 2011

semua lelaki canteklah ! :)



| sebelum ape ape hal. aku nak habaq, ni bukan cerita cinta |



hey beb,, entri kali ni aku nak wat simple je. tanak nak cite banyak,, ha, korang mesti nak tahu, kat mana letaknya kecantikan seorang lelaki. wahai lelaki kat luar sane, korang ce tengok, kat mana letaknya kecantikan korang. perlu diingat, SEMUA LELAKI suka kan kecantikan, tapi TAK SEMUA LELAKI itu cantek. perempuan pulak, take note ye. heheh.






kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani.
lelaki yang cantik ialah:-



1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.

3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.

5) Lelaki yang sentiasa berbaik sangka.

6) Lelaki yang tak pernah putus asa.



kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. seluruh kecantikan yang ada pada RASULULLAH SAW adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki :) jadi aku yakin, korang LELAKI, yang dah sudi jengah sini, termasuk sini, terbaca entri aku ni, SEMUANYA CANTIK,, sebab korang explore ape yang korang tak tahu. dan perempuan yang masuk sini jugak, PEREMPUAN YANG HEBAT, sebab ingin tambah ilmu korang mengenai lelaki !



Sabda Rasulullah SAW:


“Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat ”


Surah Al-Ahzab : Ayat 71


“Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.”


*kredit to MUHAMMAD ALIF B. BAKAR, my BFF* 


OKAYYBYE