IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

26 May 2011

YES to RAMLY BURGER, NO to McDONALD'S [ RESTAURANT REVIEW ]


kali ni nak cerita pasal kiosk RAMLY burger. takdela kiosk sangat ,, lebih kurang mart laa. sebelah tu ade kedai makan nye , produk makanannya 100% dari brand RAMLY.

aku dah lama perasan dan nak pergi. pertama kali aku tengok mart RAMLY ni kat Meru. tahun lepas, setiap kali aku balik cuti hujung minggu, aku akan lalu mart ni. dan last week, abah tiba-tiba ;



" pegi makan nak? tapi abah cadang abah nak rase makan burger kat RAMLY mart tu "



alkisahnye abah aku pun dah lame simpan cita-cita nak try makan kat situ. okayy tetibe aku eksaited, dan tunjuk jalan masuk sini, masuk sane. padahal aku tahu, setakat jalan Klang tu, abah dah master sangat. dah masuk sane sini, sampai la kitorang kat sini




Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No. 9 & 11G, Jalan Klang Sentral 10/KU5,
Taman Klang Sentral, Bukit Raja Meru,
41050 Klang, Selangor.


ada macam-macam jenis burger, plus harganya berpatutan. sangat. yang lagi aku nak tekankan kat sini, dalam satu set dorang, exactly like McDonalds punya set. serius ni. burger , kentang dan air. dan air, BUKAN AIR BERKARBONAT,, seingat aku, ada 4jenis air. 


NESTEA, 
MANGGA, 
OREN 
TWISTER
RIBENA

list menu dorang ada dari burger BIASA, CHEESE, DOUBLE CHEESE, SPECIAL dll. tak larat la aku nak cite semua. okayy do visit stall mereka yang lain-lain. 


Klik untuk lebih LEBAR


nak tahu lebih mendalam sedalam dalamnya pasal RAMLY products and services, try tengok SINI deh. sajalah nak bagitahu yang my family and i dah lama tak makan fast food. aku maybe ada sekali dua, tapi selain McDonalds. mula-mula boikot sebab barang Israel, bila dah lama takda rasa nak makan langsung. i do ask my friends ( konon "berdakwah" this this , kesan dan sebagainya ) lupakan McD tapi hmm okay sekian.

all images below will give y'all gambaran of Ramly Burger sets. Do Support Our Product ! :)




burger ikan.



#PRAYFORGAZA #FREEPALESTINE #BOYCOTTMCDONALDS #BOYCOTTISRAELGOODS

bye.