IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

16 June 2011

selamat hari abah. abahku superheroku !



okayy first of all, abah aku tahu aku ade blog. cam besa, bila abah aku tanya, kenapa aku banyak spend masa ngadap laptop, aku jawab jela yang aku online twitter, blog bagai. abah aku ni kena moodnya okayy, abah aku just tanya, blog tu camne, twitter camne plak. pastu explain sekali jela,, abah aku dah paham. cume bila anginnya nak tanya lagi, soalan yang sama di ulang2. okayy xpe abah, nia paham. hikhik. semenjak abah aku tahu yang aku ada blog, once aku tangkap gambo,, abah aku paham sangat dah. " ni nak letak dalam blog la ni " kena anginnya okayy, mood bagus, siap komen gambo yang aku tangkap tu, tahu? HAHA " ape laa tangkap gambo camtu, elok2 la sikit " haa, gitu !




ni pasal semalam,, HAHA aku sekarang memasak, fon kat tangan. nak ambil gambo semata mata ! bila abah aku dah nampak, aku tak heran sangat pun. sengeh2 je,, yelaa, abah aku tahu aku tangkap gambo sebab ape. siap amek kan gambo bagi pihak aku tuu. even gambo nye cam ade unsur2 shaking biasalaah orang tua punya tangan, hihi aku tetap hargai,, lagipun sekarang banyak picture editor kann? macam lah tak leh adjust. hehe tu satu hal, yang lagi takleh blah tu, abah aku sendiri nak gambonye ditangkap. ha, kauu. setail tak setail abah aku ! kau hado? HAHA




aku biasa je dah. bukan sekali dua abah aku request nak gambonye ditangkap, tapi dah banyak kali,, cume kenkadang aku bagi alasan " malas la abahhakhak. yela punn,, abah aku ni bila dah tangkap gambo, tak cukup 1 snap. sekali aku snap je, " bak sini abah tengok " haa kau. cam setail kite2 mude mudi ni tangkap gambo taw. ohh, patot la aku pun suke camwhore. abah borek anak rintik,, haa, gitu carenye .! salahkan abah ! HAHA patot la abah aku diam je kalo aku suke nak tangkap gambo, even tepi jalan,, tapi ape pun, bila mak abah aku dah tahu pasal aku ada FB, TWITTER, BLOG bagai aku rase cam happy sikit kott. orang kata keberkatan tu penting. cume pesan mak abah aku, pasni dah masuk belajar, jangan banyak spend masa kat benda2 ni sume. masa boring2 boleh la kann?




tengok. tak cukup 1 take. memula gelap, katenye. then xnampak kepala. last, baru puas hati. HAHA




tu jela pesan mak abah aku selain, pesanan mak abah orang lain jugak. jangan tinggal solat, jangan lupe ngaji, jaga adab pergaulan kesopanan bagai. senang. abah aku sporting ada masa nya, tegas pun ada masanya. dan one thing yang aku nak cakap, aku bersyukur ade abah aku camni,, even aku xbebas cam orang lain,, aku happy je kott. serius aku cakap, kalo aku xde pakwe, bopren sampai bila2 pun, ade abah aku yang sorang ni pun dah cukup memadai bagi aku. boleh ke camtu? HAHA boleh je kott, cume aku sendiri laa yang kena jaga makan minum , aktiviti beliau dari sekarang.




nak cerita pasal kenangan manis ngan abah aku, takde yang spesifik punn,, serius . tapi bila aku cakap yang setiap kali aku sembang ngan abah aku, abah aku gelak, aku happy, korang percaya tak? HAHA tu laa, yang best nye berABAH kan encik SAJUTI B ABDULLAH ni,, senang diajak berunding. KADANG-KADANG jela tapi. nak cite pasal kena marah, dah selalu. HAHA tapi tu waktu kecik2 laa,, paling aku ingat sampai sekarang, aku kena tampo. sebab tipu abah aku, kata nak belajar, tapi main tanah liat. miahaha. waktu tu aku darjah3 tak silap aku. haa, sejak dari tu, belajar jela kejenye aku. tu sebab aku rase abah aku terima dengan redha nye bila tengok aku kemain senang lenang on9 pagi petang. sebab die tahu aku kalo sambung belajar, jarang sikit ngadap menda2 ni. kott. HAHA haa, ade 1 pesanan yang aku takleh lupe , dari hati seorang abah ke hati seorang anak. katenya,




NIA NI SENANG,, TAKYAH ABAH NAK INGAT2 KAN SELALU. TAHU JAGA DIRI. CUME ABAH NAK PESAN, JAGA ADAB SOPAN,, MARUAH MAK ABAH YE. 




whoaaa, rase nak nanges. naseb baik mak aku ade depan aku ni. hikhik. tu jela kott yang aku nak cite pasal abah aku. tak, sebenarnye aku nak cite banyak lagi. tapi xpe, aku simpan untuk entri akan datang. ni la gayanya kalo xde pakwe,, cite pasal abah lagi best ! hehehe,, okayy abah. nia doakan semoga abah dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki oleh ALLAH ye, abah ? semoga abah selalu doakan nia dapat jodoh yang baik untuk anak2 abah sempat lagi. HAHA sayang abah gila gila kaw kaw punye #over ,,




last but not least,,, bagi yang masih ada abah, bapa, ayah tu,, hargai laa ye. kalau boleh, hari2 cakap kat abah kite, yang kite sayang beliau. sikit pun tak rugi sebenarnye. jangan risau, ape pun yang abah kite buat kat kite, sume adalah untuk kebaikan kite. percaya la cakap aku. bagi yang dah takde tu plak, sentiasa la mendoakan yang terbaik, alfatihah, bacaan yasin, doa dan amal jariah je yang kite mampu bagi kat beliau. jadilah anak yang baik. kite same2 ingat mengingati ea :D amin.





OKAYYBYE

* terpanjang plak entri aku kali ni . tens bace sampai habes :P *