IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

01 July 2011

mengantok + bosan di dalam kelas ? cuba cara ni.

next week punye next week kelas aku da stat cam bese. sebagai pelajar cemerlang yang poyo, aku nak kate laa " eee, tak sabarnye kite kelas nak stat dah ni " tapi, cam bese memang fitrah, kita cepat bosan dengan rutin kita. terutamanya BELAJAR , kecuali MAKAN :) haha . okayy tak klaka. kalau dalam kelas, nak cite pasal tido, dulu sekolah menengah, sape je tak penah tido dalam kelas. ce habaq mai kat aku. BEST STUDENT skolah aku pun penah tido dalam kelas. tetibe die bace kan. pastu die geleng2 pale. perasannye die tu best student. tapi ni bukan laa aku nak cite pasal kelas kat SEKOLAH, up sikit dari sekolah. sebab waktu sekolah, nerdy lagi. nak buat ape pun, cuak2 je lagi. tapi, dah masuk poli,, takde makne cuak dah. biaq p la lagu mana pun, waktu kelas tu laa waktu kita enjoy. #ehyeke?



CARA 1 :
gossip atas kertas ! tapi kena la bijak sikit woyy. penah, aku sapu kelas ( ? ) bile tah, lupe aku jumpe mesej berantai atas satu kertas. siap letak nama woyy. ape jadah ko ni. nak ngata orang, letak nama. kalo nama tipu2 xpe. ni name betol. nak siap BIN / BINTI. aku xtaw nak kelaskan ko kat spesis mane weyh. aku yakin pasti laa yang ko ni belajar ilmu gossip xhabes. kan? sebenarnye aku nak cite, gossip dalam kertas ni heaven gilak beb. nak2, orang yang kite gossipkan tu, duk meja sebelah. die pandang kite sengih2, padahal sie tak tahu " KITE TENGAH GOSSIP KAN AWAK LA bingai , kihkihkih " 



CARA 2 :
main game dalam fon. tapi ade trick nye : kite sorok2, bawah meja,, bila menang happy kan? pandang lecturer. kirenye cam kite suke laa ape yang die ajo. kalo kalah kan, dengan muke habes emosinye, kite pandang membe sebelah, pastu cakap camni " KO NI ! " cukup dua perkataan tu weyy.,, bila agak2 lecturer pandang kite. kite cakap la kat lecturer, " DIE NI PUAN  , KACAU SAYA " pehh tak bersalah membe sebelah. #keji







CARA 3 :
manfaatkan kalkulator anda. sebagai pelajar engineering kan ( belagak kau ) kalkulator wajib ada setiap masa. dan boleh dikatakan every subject menggunakan kalkulator. eyh tamadun islam pun gune kalkulator pe. nak kire bulu kening puan ( kuaja woyy ! ) . tapi game ni baru je diperkenalkan oleh classmate merangkap housemate merangkap roomate gua. taraa, MIMI. hye mimi. tetibe. cara nya cukup mudah. ko cari geng, lagi ramai lagi best. tapi men bedua pun okay. takpe, ni nanti aku cite lain. HAHA



CARA 4 :
kire peratusan cinta sesama classmates lelaki dan perempuan. tipu ko tak penah buat. dose tipu weyh. hakhak. yang ni sejak aku sekolah rendah, sampai sekarang, asal aku bosan je aku kua buku conteng aku then, aku kire la nama ape yang aku suke. disebabkan ikut aku punye suke kan, aku letak BEAUTY and THE BEAST. xpun BETTY and BRADPITT. tak kire la dalam kelas ke, kat dalam bilik sensorang ke, kat umah ke, asal bosan, aku buat la menda tak senonoh ni. hee :D



CARA 5 :
kot yang ade bopen / gepen tu, haa, boleh la korang 3G waktu gini. ni laa masenye nak nunjuk kat bopen / gepen korang, yang korang ni pelajar hebak, dalam kelas tak penah kedip ahh pandang lecturer,, ( tak dekan jugak ) pastu ko tunjuk2 la sikit short note yang korang buat. pastu buat la ape yang korang suke. kemain aku bagi tips. aku bukan penah buat pun. tapi classmates , ye, classmateS aku ade buat. selalu. hamek ko sebijik masuk blog aku. suke tak?




OKAYYBYE

esok drive kuala selangor - shah alam. doakan aku selamat sampai ea. tens.