IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

30 July 2011

pengalaman pertama kali menulis surat kepada motor.

#backgroundmusic : terlalu - ST12



benda ni cite this week. okayy this week means, fresh lagi. hari pe, jangan harap laa aku nak ingat lagi kan? tapi aku cube ingat, selasa ke, rabu tah. jelas kat situ aku lupe, ngan perkataan "tah". sebenarnye benda yang aku nak cerita ni cam obvious sangat. so, takyah la aku nak beria-ia sangat ingat kan hari tu. kang tak pasal-pasal orang yang terlibat, bace blog aku ni haa, mampuss aku.


bangun lambat


cam biasa, bergelar student selama 3minggu ni, tak mudah. nak biasakan diri, bangun tanpa dikejut. *sebelum ni duk umah abah aku kejutkan. abah aku memang hebat, bangun awal dari mak aku sendiri. pastu bangun pun dah lambat, seluar pun baru nak gosok. beg pun baru nak pack. tudung pun baru nak pikir pakai warna apa. sudahnya sebat je baju kurung yang KALAU-TAK-GOSOK-PUN-ORANG-TAK-NAMPAK,, baju type ni memang banyak dalam almari aku. nampak, aku dah bagi satu tips kat kaum hawa.


kocoh-kocoh punya pasal, plan nak amek susu dalam peti ais pun tak jadi. "kepala" pun mintak membe amek kan, aku pun bajet hebat "memandu" selaju ,,, err aku lupe plak nak tengok meter aritu. dem. tak kencang dah cite aku.


------------------------------------------------


kebiasaannya bila dah naik motor tuu, on the way pegi kelas plak tu, takde menda lain nak pikir, pikir pasal ape nak bagi alasan kat puan. pikir camne reaksi puan. pikir, sape lagi yang geng same ngan aku, selain housemates aku yang lagi dua tuu. ohh ye, aku pegi klas naik motor. lagenda. hijau. aku takde kereta. tapi aku okayy. tetibe nak nanges kan? pehal. HAHA okayy sampai kat jalan masuk nak park moto,


merah tu moto aku. X tu cam target laa konon. 


disebabkan terlampau "pandai" melukis, kereta ( warna turqoise ) same bentuk ngan warna bangunan ( hijau lumut ) . seni aku belajar sampai form3 je. nama cekgu plak same ngan nama aku kan,, pastu bila aku malas nak melukis, die marah aku siap weyh. katenye " malu je saya, nama same ngan awak " -,- tu sebab aku tak suke melukis. naseb laa anak2 aku nanti. ( ????????? )


bila dah dapat target, ke"eksetaidan" aku memuncak. sampaikan jarum kat meter kalo boleh nak pusing dua kali.




selalunya, aku cam tak suke nak lalu kat kawasan yang aku lalu waktu tuu . anti. menyampah ngan jalan tu. kemain sempit. waktu mula2 duk lua, tak silap aku, line moto tengah2 tu, tak pernah wujud, bila ade cemtu, menyempitkan keadaan betol laa . ishh ( sila rujuk gambar kedua ) ,, tetibe entah ape mimpi aku aritu, aku lalu. satu dua moto, lepas. bila masuk moto ke3. tak lepas derr. ehehehehehehehe,,



hamek kau. patah. kat pale otak aku tak pikir lain dah. duit duit. mampus. naseb baik tak ramai manusia waktu tu. kann? kemain aku cuak. aku dengan tak segan silunye, terus ke moto budak tu, dan bersusah payah mengenakan balik side mirror tu. ohh lupe nak kabo, aku terlanggar dengan rakusnye, die punye moto punye side mirror. dengan tak pikir klas dah, aku berpeluh gila waktu tuu. sumpah. pak gad kat lereng bukit tu boleh pandang je aku. sengih2. ape de hal? tanak bantu aku ke? pfft.



lepas SEMINIT ( ingat aku rajen sangat nak betolkan balik? tak kuase. HAHA ) , aku pun tak malunye, tulis surat. sungguh ku tak percaya, aku boleh buat cam drama2 telebesen tu woyy. tapi takde la BAIK SANGAT aku nak jual no fon aku,, nama pun tak. kuajja kan? nampak sangat aku cuak nak tembung muka ngan owner moto tu dah. dan dari awal sampai sekarang, takde aku sebut model moto tu kann? HAHA korang  yang pompuan2 tuu, kalo ade buat salah/ rosakkan moto orang yang takde tuannye kat situ,, tak taw nak settle camne,kann? buat surat gini dah :




dan aku selitkan dalam topi keledar beliau. malunye aku >.<



OKAYYBYE