IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

13 August 2011

fakta pelajar jurusan yang ada "engineering" kat belakang



ye, saya salah seorang pelajar yang amek jurusan yang ada engineering kat belakangnya. but then, untuk pengetahuan semua readers ( bajet cam ramai bace entri kau yang ni, munira ? ) bidang ni bukan bidang aku. bak kata orang kampung aku, ENGINEERING IS NOT MY FIELD. gittewww . tapi kenapa aku masih dalam bidang ni, dan dah berada dalam semester5 di POLITEKNIK SULTAN SALAHUDDIN ABDUL AZIZ SHAH? ( boleh kalo nak sebut poli shah alam je,, ekekeke )


 jujur ku akui, kamu yang paling okayy,, ~ ni lirik lagu mas idayu. yang aku nak jujur sekarang ni, aku amek bidang ni, atas dasar pujuk rayu mak abah aku yang comel dan hensem tu. agak-agak kau, ape je bidang yang aku isi untuk borang UPU 2 tahun lepas ? tayah teka, sebab bukan benda tu yang aku nak jadikan cerita.



okay camni. ceritanya, dulu aku pelajar science stream. science stream yang pure punya. gile kaw kaw punya pure. subjek teknikal, cam lukisan kejuruteraan ( mula-mula masuk poli, budak kelas aku bantai sebut LK , LK ngan aku,, " ape jadah LK la yang bebudak ni sebut ni? mencarut ea? ke singkatan untuk Lempang Kang ? " ) , memang tak penah laa aku belajar. sumpah.


gile menyampah aku masuk kelas waktu tu, minggu pertama terutamanya, bila puan baru nak cerita pasal silibus, dah macam penyakit semua puan pun nak bagi ayat yang sama. eh memang penyakit aku raae. memang sangat penyakit. nak muntah aku dengar hari-hari =,=



RASENYE TAK PERLU LA SAYA CERITA BANYAK LAGI KAN? 
SEMUA DAH PENAH BELAJAR KAN? SEMUA BUDAK TEKNIK KAN? 



nampak perkataan semua kat situ. nampak? SEMUA. " eh puan, saya pelajar sekolah menengah biasa. BIASA. takde teknik :( " acane? ko pikir laa camna aku belajar untuk sem pertama tu. sem pertama memang aku down habes. waktu final exam, shaking tu takyah cite laa. dari kolej kediaman sampai dah habes exam. tapi camtu pun aku tak tahu camne aku leh dapat results, hmm HAHA


susah sebenarnye bidang yang ade engineering kat belakang ni. ko amek la apa pun bidang, asal ada ENGEERING je kat belakang, memang susah. tambah lagi BAGI YANG TAKDE BASIC macam aku. rase nak nanges tetiba pun ade,, eh gedik dua saat.



fakta #1 engineering students ramai yang lawa exclude aku


err okay ni baru muqaddimah. pastu aku rasa cam malas nak menaip dah. aku sambung nanti, ea? eh nak sahur,, jap aku baru pasan cerita takde kaitan ngan tajuk. jangan marah, hehehehe



OKAY , BYE 


aku belajar 


TEKNOLOGI KONKRIT,
BAHAN BINAAN,
AUTOCADD,
ATURCARA KONKRIT,
HIDRAULIK,
GEOTEKNIK
MEKANIK STRUKTUR,
TEORI STRUKTUR,
UKUR KEJURUTERAAN,
KEJURUTERAAN JALANRAYA, 


cube teka aku amek ___ ape engineering ?