IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

06 October 2011

please call them YAHUDI, not ISRAEL

assalamualaikum ;


tahu apa bezanya YAHUDI dan ISRAEL? YAHUDI sebenarnya panggilan yang paling layak untuk kaum yang selama ini kita panggil dengan panggilan ISRAEL, tahu?


dalam AL-QURAN ada dua kaum yang disebut ; YAHUDI dan ISRAEL. YAHUDI ialah nama untuk kaum yang jahat, teroris,, sementara ISRAEL pula menunjukkan kepada kekasih ALLAH. lebih jelas lagi :ISRAEL BERMAKNA ' TENTERA ALLAH '

ISRAEL JUGA IALAH NAMA LAIN BAGI NABI ALLAH YAAKUB AS.


 jelas? tapi bagaimana dengan kita pula? ISRAEL itu laa teroris bagi kita kan? boikot ISRAEL? astaghfirullah al azim.


agak-agak boleh tak kita BETULKAN YANG BIASA, dan BIASAKAN YANG BETUL? ISRAEL sepatutnya kita tuju untuk kaum yang banyak beribadah untuk ALLAH yang ESA, bukannya teroris seperti YAHUDI.


kerana hal sekecik ini saja, kita boleh diperbodohkan oleh mereka. nampak tak? mohon kita sama-sama mengubah mentaliti kita. sebenarnya hal ini dah lama terbongkar. cuma kita je yang take note, kan?


sampai bila kita kalah dengan percaturan yang kita tahu yang berjaya diputarbelitkan oleh YAHUDI sendiri? tepuk dada, tanya hati.cuba rujuk SINI dan SINI untuk tahu dengan lebih lanjut.p/s : makin banyak kita belajar, makin banyak kita tak tahu. kan?