IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

23 December 2011

Kids Talk

assalamualaikum semua.





last week, aku ade laa jenjalan ngan family. banyak sangat tempat, dalam masa yang singkat. macam2 yang aku nampak, tempuh ( ayat cam bercinta ) jauh perjalanan, luas pemandangan, ye dak? tapi kali ni banyak tertumpu kepada kanak-kanak. semua destinasi yang aku pergi dikelilingi kanak-kanak yang sedang membesar. dalam umur 3-8 tahun. so cute. sampai kekadang dalam hati tu " eh kenapa kau sengih camtu budak? rase nak lempang "




*okay ekspresi yang melampau untuk aku tunjukkan pada sesuatu situasi NO MATTER WHAT ialah dengan ayat " RASE NAK LEMPANG "




bila bercakap pasal kanak-kanak, aku ni jenis orang kalau pandang budak-budak (tukar lah, word kanak-kanak cam takde feel. HAHA) pun, boleh tenangkan hati. tak kesah la camne pun rupe budak tu, bile tengok je, rase cam aura " WAHH, I FEEL BETTER NOW " kenapa ye? i myself didnt get the answer. tapi it really works. korang harus cube. ini terapi. bila korang stress ke ape kan, waktu online tu, gugel je BABY. nescaya anda akan ke pangkal jalan (???) dan bile ianya berhasil, korang akan rase addict dengan baby. ini tak tipu.




back to my story just now, mula2 aku pergi kenduri cukur jambul anak cousin aku. sekali ade budak sebelah aku sembang dengan mak die pasal gigi. okay baru aku perasan, budak tu aku dah lame sangat tak jumpe. almost a year. eh dah besar kau budak. dah lancar bercakap, dulu aku jumpe kau puting kat mulut lagi. anyonyonyo. siap boleh bersembang pasal gigi lagi ngan mak. geram. budak tu sebenarnye cousin aku yang lambat lahir. orang lain dah ade anak, kau baru nak lihat dunia. HAHA




tapi part budak tu tak best sangat. sebab die banyak interaksi dengan mak die more than aku sendiri yang ade kat depan die , yang ajukan banyak soalan dan kau boleh jawab macam mak kau yang tanye kan? naseb baik kau budak. #emosi okay lupekan si budak A. sekarang kite nak cerita pasal budak B, C , D , E , F , G ahh ramainye budak. memang sangat ramai. tengah aku lepak ngan mak aku kat satu rumah yang di sediakan sebagai rumah tetamu ( rumah die sumpah cool ! fully air cond + cantik gile aku stay sane sampai rase macam malas nak balik #over) tetibe datang sekumpulan budak yang aku bet dorang ni semua kawan. huru hara terus hall umah tu. HAHAHAHA sampai sekarang aku ingat conversation between me and them dan asyik nak tergelak je.



will be continued.......