IMPORTANT ! menulis atas pengalaman sendiri. kepincangan info dan fakta amatlah dikesali.

09 October 2012

UMP. Pahang.



assalamualaikum tawan tawan,

ohh lama gileeeeee rasenye tak update blog. dindunyee itte nan blog itte.



lokasi : menaip kat meja study, dalam bilik, blok kediaman pelajar UMP.



wahh UMP kau jahh. alhamdulillah sini lah tempat aku sambung degree. since aku baru berusia 3minggu kat sini *sehingga entri ni di published , aku tak boleh nak cakap pasal perkembangan study aku yang masih tunggang langgang. maklumlah student rayuan. a'ah rayuan jewrrr.




untuk pertamanya aku cemburu dengan kawan-kawan yang dapat sambung belajar ke UTHM that is one of my dream University selain UTM. memang dalam benak kepala otak secara jujur sejujurnya aku tak pernah terfikir nak sambung kat sini *padahal UMP dibuat first choice. sumpah aku sendiri pun tak faham. dan aku tak pernah google langsung tempat ni. ( baca NI sebagai UMP ).




tapi nak buat macam mana, rezeki ALLAH untuk aku tu bukan ada kat johor je. kat Pahang pun ade. terima kasih ALLAH for this rezeki yang tak dijangka. nampak macam tak bersyukur, tapi aku tengah cuba menerima lah ni. sedihnye lah ayat aku kan? only PAHANG-ian knows what the other PAHANG-ian feel ;(




PAHANG ialah sebuah negeri yang antara banyak-banyak negeri kat Malaysia ni yang tak pernah masuk dalam antara salah sebuah destinasi percutian kami sekeluarga. semuanya tak pernah kan? sebab pertama, jauh. kedua, jauh. ketiga, jauh. dan takde sedare mare pun kat sini yang boleh dijengah-jengah. so whats the point to go to Pahang, right?




tahukah anda jarak antara UMP kampus Gambang ni ke bandar dikira jauh. sekejap. sebenarnye takde lah jauh sangat. tapi whole the way nak ke bandar ( Kuantan ) tu jalannya boleh buat kau geleng kepala. dan buat kau rasa kecewa, dan berkata "kenapa saya pilih keputusan ini.?" . penah kami keluar waktu malam menaiki kereta, Ya ALLAH scary jalannya jahhh. takde lampu jalan. lori laju-laju. pehhh.




and it tooks almost 30 minutes to reach there ( bandar, Kuantan ). tak kelakar, tak kelakar, tak kelakar. dah, bye.




p/s : banyak nak cerita, tapi apakan daya mengantuk pak aih.